Go local

geplaatst in: De Kade, Specials | 0

Stadsstrand De Kade werkt samen met lokaal initiatief Boeren en Buren. Bij Buurderij in Alkmaar vind je de heerlijkste producten uit je eigen regio. Groente & fruit, zuivel, vers brood, vlees, dranken; je vindt het hele assortiment op de website, alle producten zijn biologisch en zo natuurlijk mogelijk en sommige producten zijn in Alkmaar exclusief te krijgen.

Het netwerk Boeren & Buren ontstond is in 2011 in Frankrijk gestart om duurzame en lokaal gerichte landbouw te stimuleren. Inmiddels zijn er meer dan 1 miljoen leden en 700 Buurderijen in Europa. De bijbehorende app heeft sinds de lancering eind januari al meer dan 100.000 downloads.

De voordelen zijn legio. De lijntjes zijn kort en 80% van de verkoopprijs is voor de boeren en ambachtelijke producenten. Daarnaast worden producten pas geoogst of bereid ná bestelling. Kakelvers dus en geen onnodig groot of ver transport.

Elke week maakt De Kade een gerecht met een product uit de Buurderij. Hou onze website in de gaten voor meer informatie.

Ook bij de Buurderij inkopen?

Ja kunt ook rechtstreeks bij De Buurderij bestellen. Maak je keuze online en haal je bestelling 1 keer per week af bij het afhaalpunt Vers (naast CS Alkmaar). Daar ontmoet je ook de boeren, ambachtelijke producenten en andere buren.

De voordelen van Boeren & Buren
• Uniek en smaakvol assortiment
• Rechtstreeks bij lokale boeren
• Geen minimaal bestelbedrag of abonnemen
• Eén keer per week producenten ontmoeten

Hoe werkt het?
1 Ga naar boerenenburen.nl en wordt gratis lid van Buurderij Alkmaar.
2 Maak een keuze uit het assortiment, plaats je bestelling en betaal online.
3 Haal je bestelling op bij Buurderij Alkmaar (elke dinsdag van 17:30 tot 20:00 uur bij Vers, Stationsweg 41 Alkmaar)

Laat een reactie achter