Stadsstrand De Kade is een uniek horecaconcept, gevestigd tegenover het historische Ringersgebouw. Het sfeervol ingerichte paviljoen met groot terras ligt tegenover de binnenstad aan het kanaal, op misschien een van de uniekste plekken in Alkmaar centrum; je kijkt naast het pand over het Noord-Hollandskanaal naar de oude binnenstad. Even boodschappen doen in de stad of ’s avonds nog een borrel in de kroeg? Je bent er door slechts de straat over te steken. Een plek om je thuis te voelen, met goed eten en drinken (meer dan 15 soorten craftbieren, speciaalbieren en ciders!) en altijd iets te doen.

Of gewoon lekker niets. Dat is Stadsstrand De Kade. Vergeet je zorgen, je zonnebrandcrème niet en neem plaats op het standsstrand of op het terras. Het stadsstrandje is niet alleen bereikbaar via de loopbrug, inmiddels ook vanaf het water dankzij de nieuwe aanlegsteiger.

The Menu

Picknick-brunch

Heb je iets te vieren? Bijvoorbeeld een verjaardag, kraamfeest of vrijgezellenfeest? Geniet samen van een heerlijke en uitgebreide brunch (vanaf 12 personen). De brunch bestaat uit: koffie, thee of cappuccino, croissant, boerenbrood, verschillende dipjes: boter, huisgemaakte jam, pittige hummus, paprika mascarpone, gegrilde groenten, boerenkaas uit de regio, pepersalami en stukje met liefde gebakken taart. Voor de brunch vragen wij € 15,- per persoon. Het is mogelijk om de brunch uit te breiden met mimosa (1 mini-fles prosecco en 2 glazen verse jus) voor twee personen voor €10,-. Om te reserveren voor de picknick-brunch gebruik <<Het reserveringsformulier>>.

Zelf BBQ’en op De Kade

Uniek in Alkmaar is dat je bij ons je eigen eten mag meenemen voor op één van onze BBQ’s. Wij hebben Gas BBQ’s die samen met één picknicktafel te huur zijn voor €12,50 en iedere dag tot 21:30 uur te gebruiken zijn. Lees <<Hier>> de BBQ regels terug. Wil je een BBQ reserveren? Vul dan het reserveringsformulier <<Hier>> in.

BBQ pakketten en verzorgde arrangementen

Wil je bij aankomst geen zorgen? Groepen vanaf 25 personen kunnen bbq-pakket bij ons afnemen voor € 19,50 per persoon. Dit bbq-pakket bestaat uit: Turks brood met kruidenboter en tapenade, Griekse salade met feta, couscoussalade met amandel en yoghurt, groene salade, hamburger van 100% rundvlees of falafel burger, merquez worst, kipspies, sparerib, aioli, cocktailsaus, bbq-saus, mayonaise en ketchup. Het bbq-pakket is naar keuze uit te breiden met aanvullende opties zoals gamba’s of biefstukpuntjes. Lees <<Hier>> de uitbreidingsmogelijkheden terug.

Let op! Je BBQ’ed nog steeds zelf, maar hoeft dus niets mee te nemen. Wil je deze taak aan ons overlaten? Laat het ons weten. Om te reserveren voor de bbq gebruik <<het reserveringsformulier>>.